Turning 50

Den 28. desember 2016 fylte jeg femti år. Jeg fikk det ikke helt til å stemme. Femti år? Det kan da umulig være riktig. Da jeg var i tyveårene føltes det å skulle bli tretti som en kjempe krise, for ikke å snakke om førti, da kunne man like så godt være død.

Nå når jeg reflekterer over livet mitt er jeg glad for å fylle femti, alternativet er jo ikke særlig hyggelig. Jeg er i bedre fysisk og psykisk form nå enn da jeg var i tyveårene og jeg er uendelig takknemlig for at jeg er sunn og frisk og kan nyte livet mitt til det fulle. Dette er ikke alle som kan, også når det kommer til flere sunne og friske mennesker. Ta et øyeblikk å tenk på det.

For meg dreier det seg ikke lengre om den “perfekte” kroppen. Det var noe det gjorde i tyve og i halvparten av trettiårene da jeg på den tiden levde av utseendet. I dag er det helt annerledes og for fire år siden fikk jeg en stor aha opplevelse. En av mine personlige trenere Nils Pål spurte meg rett ut om det kunne falle meg inn å slurve når det kom til å klippe et hår eller til å sminke et ansikt. “Selvfølgelig ikke” svarte jeg med en gang. Svaret til Nils Pål var enkelt “dersom det er sant, hvorfor skal du da slurve med kosthold eller trening? Det er tross alt grunnlaget for en sunn og frisk kropp, noe du trenger for å opprettholde livsstilen din og for å nå målene dine”.

Han hadde selvfølgelig rett. De siste fire årene har kosthold og trening blitt viktigere for meg enn noen sinne. Jeg lever, trener og spiser som en toppidrettsutøver. Dette er grunnen til at jeg hele tiden kan levere 150% i alt jeg gjør, og bank i bordet så blir jeg aldri syk. Jeg har også klart å unngå treningsskaeder og av den grunn føler jeg meg mye mer både psykisk og fysisk sterkere enn noen sinne.

Jeg har brukt hele livet mitt på å utvikle talentene mine innenfor flere områder. Når det kommer til kroppen min er det et annet kapittel, det er ikke alltid jeg har behandlet den med omsorg og respekt. Genetisk sett har jeg i utgangspunktet anlegg for både hjertesykdom og kreft. Ingen av disse sykdommene virker særlig attraktive for meg, og det har derfor blitt veldig viktig å gjøre alt i min makt for å passe på helsen min.

Så, for de av dere som har luksus av å bli femti en dag, jeg håper dere omfavner det med like mye glede som det jeg gjør. Jeg har ikke noe fasitsvar på det å ta vare på seg selv, jeg kan kun gjøre det som er riktig for meg og det som gjør meg lykkelig. Mye trening og et godt kosthold er en livsstil for meg og det bringer meg utrolig mye glede. Mange av mine kreative øyeblikk oppstår under trening.

Jeg har satt meg selv noen veldig hårete mål i årene fremover når det kommer til karrieren min og jeg ser ingen grunn til at jeg ikke skal gjøre det samme når det kommer til helsen og kroppen min også.

Når jeg legger ut treningsbilder på Intagram føles det kjempe bra når så mange av dere kommer med positive tilbakemeldinger, men det er ikke motivasjonen min. Motivasjonen min for å trene er at jeg elsker å leve.

Det var noe av det jeg hadde på hjertet i dag, nå er det tid for trening!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

SOSIALE MEDIER